nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

Miquel Ferrà, guionista d'una sèrie de TV sobre llegendes de les Balears

Els protagonistes dels setze capítols seran l'Arxiduc i Catalina Homar

Això era i no era que Miquel Ferrà i Martorell, col·laborador i membre del consell editorial de Diari de Balears ha fet un guió per a Televisió Espanyola. Es tracta d'una sèrie de setze capítols de mitja hora de durada cadascun que tractaran llegendes d'amor de les illes Balears.

Els personatges centrals d'aquest Això era i no era seran l'arxiduc Lluís Salvador i Catalina Homar, protagonistes d'una història d'amor intensa en la Valldemossa de final del segle XIX. Ells seran els encarregats de contar alguna de les llegendes que, a les Illes, es fan ressò de l'amor. La primera de totes serà la del comte Mal i el pastor de Galatzó, en què un simple pastor roba l'amant a tot un comte. Ramon Llull serà el protagonista del segon capítol. El mal pas que va patir a Santa Eulàlia aquell qui després es convertiria en beat centrarà la conversa entre Catalina i l'Arxiduc.

Les llegendes menorquines també s'han plasmat en el guió de Miquel Ferrà. Tal volta la més famosa sigui la d'en Xoroi, la de l'àrab que, cansat d'estar tot sol en una cova, rapta una al·lota menorquina i en té fills. Quan es veu atrapat, se suïcida saltant per un penya-segat. La llegenda d'Eivissa té per títol El vidu alegre. La lliçoneta que té implícita aquesta llegenda és que l'amor veritable és sempre quelcom molt seriós i és difícil que algú li pugui fer mal.

El capítol de Formentera tracta de l'amor embruixat i és La tia Crisanda i el Fameliar. Tot comença quan el majoral de Son Marroig diu a l'Arxiduc que sospita que a les rodalies hi ha una bruixa. Cabrera també ha cabut dins el cervell de Miquel Ferrà. L'hússar fugitiu és la història que Catalina Homar contarà a l'Arxiduc perquè no l'engani ni a ella ni a les gallufes que cullen oliva a les seves terres.

El guió ja ha estat lliurat als responsables de TVE. Ara falta que els encarregats del centre territorial en comencin l'enregistrament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris