cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

La UIB i Olañeta treuen una col·lecció de texts castellans dels segles d'Or

La Universitat de les Illes Balears i l'editorial Olañeta han subscrit un acord per llençar al mercat una col·lecció literària en castellà al voltant dels Segles d'Or. La col·lecció Medio Maravedí s'obre amb l'edició facsimilar dels Sonets sobre els 'XVI modes' de Pietro Aretino, amb traducció anotada al castellà de Pablo Luis Àvila, introducció de Giancarlo Depretis i prefaci de l'escriptor José Saramago.

Els salaços versos de l'italià suposaren una recreació dels polèmics gravats de Marcando Raimonedi, i conegueren àmplia difusió a finals del segle XV, bé que "com la resta dels títols que compondran la col·lecció Medio Maravedí" no han passat a la «gran» Història de la Literatura.

L'anònim Arte de bien morir; les Imatges de l'Antic Testament, de Hans Holbeim; les Centellas de Joaquín Setanti; o l'Elogio de cornudos són alguns dels títols de la col·lecció que pren el seu nom d'una moneda d'escàs ressò: el mig maravedí, que just circulà al regnat castellà de Felip IV. La col·lecció publicarà dos volums a l'any, i es vendran a 2.000 pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris