cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Nit de ronda pels carrers de Palma

Els membres d'onze estudiantines participaren en un cercavila des de Cort al Solleric

La gent no sabia ben bé què passava quan veia estols de membres d'estudiantines que es dirigien, cantant i fent gresca, de cap al Palau Solleric des de Cort. Malgrat el desconeixement de la reunió estudiantina, tothom hi quedava a badocar, sobretot els estrangers que pensaven haver descobert una festa autòctona d'aquí. Es tractava, però, del V Certamen Nacional d'Estudiantines que té lloc a Palma. Les onze formacions, després d'un matí en què començaren a prendre contacte, varen anar l'horabaixa a Cort, on foren rebuts pel tinent de batle i regidor de Turisme Joan Bauzà. Allà, en el saló de plens no dubtaren a fer una ronda amb al regidor, que també s'animà a entonar les cançons més conegudes que els estudiants canten per enamorar l'estimada.

Després, una rere l'altra partiren, amb moltes ganes de ser la millor, cap al Palau Solleric. En el carrer se succeïren les escenes d'escometre les al·lotes guapes, però l'artilleria pesada la guardaren per en arribar al Born. Una vintena d'al·lotetes esperaven a la llotja del palau l'arribada dels músics, que els oferien les millors floretes. Però els pobres músics havien de lluitar, aquesta vegada, contra elements externs. La Policia Local no havia tallat el trànsit al passeig i ni els cantants ni els cotxes disposaven de l'espai desitjat.

El públic, cansat de sentir el renou dels cotxes, autobusos i camions que passaven pel davant, es resignava a sentir no gairebé la serenata o mirava d'aconseguir un lloc amb millor acústica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris