nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Breus

• PUBLICACIONS

Historiar L'editorial L'Avenc ha ampliat les seves activitats amb la publicació, a partir d'ahir, d'Historiar, una nova revista de divulgació historiogràfica. Segons l'editorial, Historiar, publicada en castellà i de periodicitat trimestral, no pretén ser una traducció de la revista en català L'Avenc, sinó una publicació que serveixi a les necessitats de tots aquells que vulguin conèixer l'estat de la investigació historiogràfica en temes de transcendència.EFE.

• EXPOSICIONS

Pierre Molinier Les claus de la sexualitat i la reivindicació del plaer són les obsessions que reflecteixen les obres reunides en l'exposició Pierre Molinier, que es va presentar ahir a l'Institut Valencià d'Art Modern i que permet conèixer la producció d'aquest creador francès. La mostra retrospectiva, en la qual s'agrupen un centenar de pintures, dibuixos, gravats, fotografies i fotomuntatges de caràcter surrealista, és probablement la més important realitzada fins ara dedicada a Pierre Molinier.EFE.

Col·lecció Constantini L'exposició Claus de l'art llatinoamericà. Col·lecció Constantini, que va inaugurar ahir a Madrid la Fundació la Caixa, presenta per primera vegada a Europa noranta-sis obres d'un conjunt d'artistes iberoamericans que realitzaren el seu treball entre els anys vint i seixanta. Aquesta col·lecció privada, que integren 130 obres i que ha estat valorada en 4.500 milions de pessetes, va ser començada per Eduardo Constantini fa quasi trenta anys i ha arribat a ser la més important de l'art hispanoamericà d'Argentina.EFE.

Felip III L'exposició Art i saber. La cultura en temps de Felip III i Felip IV mostra «amb enorme claredat allò que va donar de si el Segle d'Or espanyol», digué el ministre de defensa, Eduardo Serra, durant la inauguració de la mostra a Valladolid. L'exposició reuneix 270 obres d'art, aparells científics i estris de la vida quotidiana. Entre les peces que s'hi poden admirar n'hi ha d'El Greco, Zurbarán, Velázquez, José de Ribera, Rubens, Brueguel, Van der Hamen, Gregorio Fernández, Pedro de Meno i Juan Pantoja de la Cruz.EFE.

• PREMIS

Ricard Camí de Pintura L'artista Carme Aliaga ha estat la guanyadora de la sisena edició del Premi de Pintura Ricard Camí, dotat amb tres milions de pessetes, que convoca i organitza cada dos anys Caixa de Terrassa. L'obra premiada es titula Escala i és una composició de franges horitzontals, en una combinació de blaus, grisos, blancs i torrats, realitzades amb tècniques mixtes sobre fusta. El quadre mida 135 x 170 centímetres. Carme Aliaga va néixer a Terrassa fa 27 anys, i és llicenciada en Belles Arts en l'especialitat de pintura per la Universitat Autònoma de Barcelona.EPR.

• LITERATURA

José Hierro El poeta José Hierro hurà de romandre ingressat durant alguns dies a casua de l'atac de bronquitis crònica que patí a Tenerife. Hierro, de 75 anys, necessita molt de repòs. El poeta havia de venir dilluns a Palma per participar al I Festival de Poesia de la Mediterrània, que se celebrarà al Teatre Principal. DdB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris