nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Poetes de vuit països participaran en el I Festival de Poesia de la Mediterrània

El recital, en el Teatre Principal de Palma, tindrà lloc dimarts a vespre

Setze poetes, representants de vuit països banyats per les aigües de la Mediterrània, participaran en el Primer Festival de Poesia de la Mediterrània celebrat a Palma. La iniciativa ha estat impulsada pel Consell de Mallorca amb la intenció, segons explicà ahir Damià Pons, de «cercar el protagonisme de la poesia i oferir una visió nova del Mediterrani des de la perspectiva mallorquina». L'esdeveniment aporta una mirada de la Mediterrània que abraça totes les pluralitats lingüístiques, culturals i tradicionals.

El I Festival de Poesia de la Mediterrània compta amb la col·laboració de la Universitat de les Illes, l'Hotel Formentor i la Fundació Casa-Museu Llorenç Villalonga. Totes quatre entitats han invertit esforços per aconseguir que, malgrat les dificultats, els poetes poguessin assistir a la trobada.

La nòmina és diversa. En català, participaran els balears Bartomeu Fiol, Ponç Pons i Antoni Marí; així com els barcelonins Joan Perucho i Marta Pessarrodona i el valencià Josep Piera. En llengua castellana, destaca el nom de José Hierro, juntament amb els andalusos Maria Victoria Atiencia i Antonio Carvajal. Un dels atractius de la trobada és que se sentiran poemes en llengües ben diferents: en àrab, recitats pel marroquí Mohamed Yebari, l'egipci Basma Sedki Dajani i el tunisià Moncef Mezghanni. També assistiran poetes de França, Itàlia, Grècia i Israel.

El recital del Festival poètic, de caràcter gratuït, es durà a terme al Teatre Principal de Palma, i comptarà amb una escenografia de Jaume Falconer feta d'elements pròpiament mediterranis, per recrear la imtimitat d'un bar mediterrani. L'estada dels poetes, del 19 al 21 d'aquest mes, es completarà amb el programa d'actes i visites elaborat pel Consell Insular. Així, se'ls portarà en un recorregut pel paisatge nord de l'Illa, amb homenatge a les converses poètiques de l'Hotel Formentor en el seu quarantè aniversari, i un sopar a ses Cases Velles per honorar la figura de Costa i Llobera, que aproparan els visitants al més destacat de l'Illa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris