cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

El Govern central vol incentivar amb desgravacions la compra d'ordinadors

Es tindrà en compte la renda del contribuent i si té fills estudiants

Fomentar la compra d'ordinadors personals amb capacitat per accedir a Internet per part de les famílies i les Pime és un objectiu prioritari del Govern, que també contempla un pla de formació del professorat per a l'ensenyament del seu maneig. L'Executiu estudia «desgravacions fiscals» per augmentar la introducció dels ordinadors en les llars espanyoles, segons va anunciar ahir el ministre de Foment, Rafael Arias-Salgado. Malgrat això, el titular d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, es va remetre a la Llei d'acompanyament dels Pressuposts Generals de l'Estat de l'any que ve el desenvolupament d'aquestes mesures.

El ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, va anunciar ahir "després de participar en l'acte d'obertura del Congrés La Societat de la Informació, en el qual també hi eren presents els ministres d'Indústria i Energia, Josep Piqué, i el d'Administracions Públiques, Angel Acebes" que l'Executiu estudia un conjunt de mesures de «desgravació fiscal» per «pressionar a la baixa» el preu dels PC's (ordinadors personals) i aconseguir l'objectiu de venda de vuit milions d'unitats «com més aviat millor».

El portaveu del Govern també va confirmar que el Govern estudia mesures «de tipus fiscal i financer» per donar suport a les iniciatives de les Pimes que comprin ordinadors amb accés a Internet. Hores després, el vicepresident segon i titular d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, va assegurar que aquesta qüestió s'examinarà en la Llei d'acompanyament i que «en aquest moment el Govern no contempla cap mesura fiscal en aquesta direcció» perquè «hi ha suficients estímuls fiscals des del punt de vista tributari en l'economia espanyola». En aquest sentit, va apuntar que «sens dubte el més important és el que afecta les persones físiques», després de l'aprovació de la llei de l'IRPF.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris