nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Breus

• GUARDONS

Premis Ciutat de Palma A les vuit d'aquest vespre, el pati del Casal Solleric acollirà la presentació de les obres premiades a la darrera edició dels Ciutat de Palma. Els títols, editats per Edicions 62, corresponen als Premis Llorenç Villalonga de novel·la i Joan Alcover de poesia. L'acte s'obrirà amb el parlament de Xavier Folch, director literari del Grup 62. Miquel Cardell i Antoni Vidal Ferrando correran amb els honors de presentar, respectivament, els premis de novel·la i poesia. Els guardonats, Biel Mesquida per Vertígens, i Josep Ramon Antó per Malbé també intervendran a l'acte, que clourà amb el discurs del batle de Palma, Joan Fageda. La vetlada serà amenitzada pel grup de jazz Daniel Roth Trio. DdB.

Premi l'Arenal de Poesia La barcelonina Mercè Rigo Grimalt ha estat la guanyadora a la tercera edició del Concurs S'Unió de l'Arenal de poesia, amb el poemari Quan tu te'n vas. Els treballs de Joan Mesquida i Concepció Coll Hevia aconseguiren el segon i tercer premi, respectivament. El jurat, compost per Gabriel Janer Manila, Mateu Montserrat, Miquel Sbert, Ruben Avila i Bel Mut entregaren els guardons als guanyadors en el decurs d'un acte públic que tingué lloc dissabte passat. DdB.

• LITERATURA

La correspondència d'Octavio Paz Avui surt a la venda a Espanya Memòries i paraules, el llibre pòstum de l'escriptor mexicà Octavio Paz, guardonat amb el premi Nobel i el premi Cervantes. L'edició, pròleg i notes han estat elaborats per Pere Gimferrer. El volum aplega les 206 cartes, totes elles inèdites, enviades per Octavio Paz a Gimferrer des de l'abril de 1966 fins a l'abril de 1997. S'hi conté una extensíssima informació biogràfica sobre l'escriptor i nombrosos fragments d'assaig literari i records personals. Els temes de les cartes són vivències sobre el pas del temps, el sentit de la vida que prenia la seva referència de la religió, l'evolució política al món contemporani, l'evolució de la literatura després del surrealisme, el paper del poeta al món i aspectes de la seva vida personal.EPR.

Clàssics a preus assequibles L'editorial Espasa-Calpe llança al mercat una nova col·lecció dedicada als clàsics, amb la intenció de difondre l'ampli fons editorial d'obres clàssiques. En ella s'inclouen títols com La gitanilla/La ilustre fregona, de Cervantes, o Mucho ruido y pocas nueces, de Shakespeare. Un dels atractius d'aquesta col·lecció Biblioteca Clásica és el preu, 495 pessetes per volum, que fa assequible abastir-se d'una biblioteca de qualitat. Amb la Biblioteca Clásica Espasa proposa un retorn als clàssics, la lectura dels quals estableix el punt de referència del desenvolupament personal i col·lectiu actual. Entre els títols que sortiran publicats figuren El Ruiseñor y la Rosa, y otros cuentos, d'Oscar Wilde; La señora perro y otros cuentos, d'Anton Txèhov; El jugador, de Fiodor Dovstoievski; entre d'altres. EFE.

El Quixot, initerrompudament El darrer premi Cervantes, el poeta i acadèmic José Hierro, iniciarà la tercera edició de la Lectura Continuada de El Quixot, un dels actes centrals de la Setmana del Llibre que se celebrarà entre els dies 19 i 25 d'abril a Madrid. La lectura de les aventures i desventures del «enginyós gentilhome», que l'any passat es desenvolupà en 42 hores i que enguany comptarà amb la participació de 21 països, serà tota una marató en la qual participaran personalitats de l'àmbit cultural, social i polític, així com ciutadans, i que podrà ser seguida a través d'Internet.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris