nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
16°

«Escarrufa veure com mor un home afusellat»

Andreu Pascual i Frau torna a organitzar demà l'acte d'homenatge als caiguts per la llibertat

L'antic esperit republicà de Manacor encara es conserva en un personatge històric, Andreu Pascual i Frau, nadiu de Manacor i últim descendent d'una família republicana de manacorins. Pascual ha tingut la dignitat de remembrar els esdeveniments ocorreguts l'any 1936, quan un gran nombre de persones procedents de la comarca del Llevant i d'ideologia republicana foren cruelment afusellats.

Demà diumenge es commemorarà l'acte que any rere any evoca la memòria de totes aquelles persones que foren víctimes de la matança massiva per part dels addictes a la ideologia franquista. Des de fa gairebé deu anys, Andreu Pascual ha impulsat aquesta iniciativa amb el suport incondicional d'alguns simpatitzants republicans que es reuneixen al cementeri de Son Coletes en un intent de retre homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil.

Andreu Pascual i Frau ha realitzat al llarg de la seva vida una sèrie d'incursions per tal de mantenir viva la flama republicana. Un dels episodis, no exempt de polèmica, fou l'intent frustrat de treure a la llum un mural escultòric de factura pròpia que pesa una tona i té unes dimensions de 3 metres d'alçària i 1'20 d'amplària.

El tema iconogràfic fa especial al·lusió als esdeveniments del 36, simbolitzats amb una silueta humana abatuda pels trets. La proposta reiterada de l'amo en Frau d'ubicar el mural de ferro a Son Coletes mai no s'ha vist amb bons ulls des del Consistori, que des de fa deu anys ha contestat amb la denegació i amb el silenci.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris