lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

«Jo som les seves cames i ell els meus ulls»

Un invident i un paraplègic arriben a Palma en una volta a Espanya per a l'eliminació de barreres

«Jo som les seves cames i ell, els meus ulls. Volem demostrar a la gent que hem d'ajudar-nos els uns als altres, sensibilitzar l'opinió pública i que entengui que a la vida tothom en qualsevol moment té una petita o gran minusvalia». Així va parlar Rafael Carpintero, l'invident que juntament amb el paraplègic Pedro González fan la segona volta a Espanya per l'eliminació de barreres arquitectòniques i que ahir eren a Palma.

Rafael i Pedro iniciaren aquest projecte dia 14 de març a Lleó i recorreran totes les capitals de les províncies espanyoles, un total de 9.000 quilòmetres en etapes diàries. El seu objectiu és posar de manifest l'escàs compliment de la normativa vigent i sensibilitzar la població sobre la necessitat d'eliminar els obstacles urbanístics que dificulten el desenvolupament normal d'una vida activa i participativa de les persones amb minusvalidesa, cosa que condiciona la seva integració social.

Ja tenen una gran experiència perquè el 97 feren la primera volta a Espanya i visitaren 17 comunitats autònomes. «Les principals dificultats amb què ens hem trobat són l'estat de les voravies, l'accessibilitat als monuments d'interès, museus, semàfors electrònics. En l'anterior visita a Palma, varen veure que la situació és mitjana tirant a baixa», va dir Rafael.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris