nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

El diumenge de l'Àngel perd el caràcter reivindicatiu veïnal a favor de la festa

Desacords amb Cort fan que el pati del castell no aculli l'exposició de la Federació

La festa ha guanyat la reivindicació. El diumenge de l'Àngel o, millor dit, el pati del castell de Bellver, no acollirà diumenge la tradicional exposició de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, que l'any passat es dedicà al 25è aniversari del moviment veïnal. Precisament, després de l'any passat s'inicià (en paraules de Rosa Bueno, presidenta de la Federació) un tour de force entre Cort i els veïns per veure qui ocuparia enguany aquest espai privilegiat i que en aquesta festa ciutadana visiten més de deu mil persones. Segons explicà el regidor de Relacions Ciutadanes, José María Rodríguez, que presentà el diumenge de l'Àngel amb Bueno, ja que l'any passat la Federació «n'havia tengut l'exclusivitat», Cort considerava que tenia el mateix dret. L'Ajuntament hi volia exposar les feines fetes des dels seus centres culturals.

La proposta de l'Ajuntament era que la Federació exposàs al primer pis del pati. «Però aquell espai és molt petit i no hi vàrem estar d'acord». Al final, el pati no serà per a ningú. Ho serà per a tothom. Rodríguez destacà que tot i que la Federació havia estat qui havia recuperat la festa del Diumenge de l'Àngel l'any 1981 «l'esperit de la diada ha de ser que sigui una festa per a tota la ciutat». I així serà; si fa bon temps i si el Mallorca, que torna a jugar a casa, no s'endú els ciutadans cap al camp tot just comenci el partit.

I és que, problemes a part, tant Federació com Ajuntament volgueren fer una crida a la participació ciutadana en aquesta festa. A banda de la manca d'exposició, l'única novetat destacada és l'actuació castellera dels Castellers de Mallorca. Serà a partir de les dotze a l'entrada de l'aparcament. Una hora més tard hi haurà la tracicional passejada de l'Àngel a càrrec del grup Llaüt de Carrer. Com sempre, l'EMT posarà autobusos als serveis dels ciutadans que vulguin desplaçar-se fins a la festa amb el servei públic. Es recomana, però, anar a peu i gaudir d'un bosc de Bellver en plena esplendor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris