cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Panades, robiols i festa a les ermites del Pla

Algaida, Montuïri, Petra, Vilafranca i Sant Joan celebraren el dimarts de Pasqua als seus puigs

Una gran part dels pobles de la comarca del Pla varen celebrar ahir la segona festa de Pasqua, coneguda també com els Pancaritats. Aquest dia és quan s'acaben de menjar les panades i els robiols que s'han fet durant les festes.

El municipi d'Algaida va iniciar la festa a les 9 hores del matí amb una amollada de coets i repicada de campanes per anunciar-ne el començament. Mitja hora més tard es varen concentrar una dotzena de carrosses a la plaça d'Algaida per fer el tradicional concurs. Els participants varen plasmar els temes que més es parlen i preocupen dins el poble per a la confecció de les seves carrosses. Després, un gran nombre de persones partiren a peu cap a la Pau de Castellitx on, una vegada dalt, es va celebrar la tradicional missa.

La festa va continuar amb el lliurament de premis del Certamen literari de Castellitx de 1999 i més tard es varen presentar les primeres beques d'investigació i recerca que convoca l'Ajuntament d'Algaida. La diada va acabar amb una festa damunt s'Era amb la col·laboració dels quintos. Hi va haver l'actuació del grup Revetlers d'Inca i ball de bot.

Montuïri va celebrar amb menys participació que els altres anys la pujada a peu i festa al puig de Sant Miquel. No obstant això, no varen faltar el tradicional campionat de tella i el lliurament de la vara al batle del Puig, Josep Sampol Cerdà. Petra, Vilafranca i Sant Joan es varen trobar al puig de Bonany.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris