cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

La UIB homenatja Pompeu Fabra en el 50è aniversari de la seva mort

Professors de diverses universitats impartiran un cicle de conferències

102514

Pompeu Fabra, 1868-1948.

L'homenatge s'havia de celebrar el desembre de l'any passat, justament quan es commemoraven els cinquanta anys de la mort de Pompeu Fabra. La coincidència amb actes organitzats per altres entitats, com l'Institut d'Estudis Catalans o la Universitat Rovira i Virgili, és el que va fer que la celebració de l'efemèride del gramàtic, que morí a l'exili el 1948, s'hagués postposat fins ara.

El retard s'ha produït perquè l'homenatge que li retrà aquest mes la Universitat de les Illes Balears pogués comptar amb la presència d'estudiosos d'arreu de les terres catalanes. Definitivament, dimecres vinent arrencarà el curs amb la participació de professors de diverses universitats de parla catalana, centrat especialment en la relació de Fabra amb les Illes.

El cicle de conferències es desenvoluparà en quatre jornades. La primera, tot just presentat el curs, s'obrirà amb la participació del professor Joan Miralles, centrada en Pompeu Fabra i els escriptors de les Illes. Una setmana més tard, dia 22, serà Joan Veny, docent a la Universitat de Barcelona, qui exposi la qüestió dels Dialectes i llengua normativa en l'obra de Fabra.

El plat fort s'ha programat per a dia 29, que estarà dedicat íntegrament a una jornada sobre Fabra. Hi participaran Gabriel Bibiloni, amb una ponència sobre la interferència; Mila Segarra, de l'Autònoma de Barcelona, que tractarà de donar Nova llum entorn de les Normes Ortogràfiques de l'IEC; Sebastià Bonet, centrat en la Sintaxi diferencial i interferència; i Josep Grimalt, que abordarà les dificultats per realitzar un programa de Fabra. El dia culminarà amb una taula rodona en què diversos autors, moderats per Jaume Corbera, debatran l'actualitat d'aquest gramàtic.

La darrera jornada, dia 30, comptarà amb les conferències de Joan Solà, el professor de la Universitat de València Antoni Ferrando, i es tancarà amb una altra taula rodona. Així mateix, aquest mateix dia es projectarà un audiovisual d'imatges de Pompeu Fabra que actualment s'està enllestint.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris