nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Troben als Andes les mòmies de tres nins extraordinàriament conservades

Els infants inques, conservats pel fred, varen ser sacrificats fa 500 anys

Les restes momificades de dues nines i un nin sacrificats fa 500 anys varen ser trobades al cim d'una muntanya de 6.700 metres d'altura a Los Andes, varen dir ahir els investigadors. «Semblen les mòmies més ben conservades que he vist mai», va dir en un comunicat l'arqueòleg Johan Reinhard, un dels caps de l'equip que va descobrir les restes a la muntanya Llullaillaco, a l'Argentina. «Els braços estaven perfectes, fins i tot amb pèl visible», va explicar.

Llullaillaco, al nord-oest de l'Argentina, prop de la frontera amb Xile, és un dels volcans més alts del món. Reinhard va indicar que els cossos dels nins poden haver estat congelats des que varen ser abandonats pels inques a la muntanya. Malgrat que estaven sepultats a 1'5 metres de profunditat en un terreny de roques i terra, els seus òrgans interns semblaven conservar-se perfectament, segons un escànner, com si haguessin mort recentment.

Al lloc on els nins varen ser sepultats, hi havia altres sacrificis, aparantment ofrenats als déus inques, entre ells 35 estatuetes d'or, plata i recipients amb aliments i vestits, incloent-hi uns mocasins. Tots els objectes varen ser trobats en perfectes condicions, va dir National Geographic. «La nina intacta tenia damunt el seu mantell exterior un bell abric groc, amb dissenys geomètrics», va dir Reinhard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris