algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Breus

• GUARDONS

Premis Ciutat d'Eivissa Trenta-cinc escriptors en llengua catalana opten als premis Ciutat d'Eivissa 1999 de narrativa i de narrativa juvenil, que enguany ha convocat per setè any consecutiu l'Ajuntament d'Eivissa. Sis de les obres presentades pertanyen a la modalitat de narrativa, mentre que les altres 29 concursen al premi de narració juvenil. Josepa Costa, la regidora de Cultura, presidirà els dos jurats, als quals també participarà un representant de Res Publica Editorial, segell adjudicat per la publicació de les obres guanyadores. És previst que el veredicte es faci públic el Dia del Llibre. EFE.

Premis Nacionals de Literatura El ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, i el president de la Xunta, Manuel Fraga, assistiran avui a Pontevedra a l'acte d'entrega dels Premis Nacionals de les Lletres Espanyoles 1998. Els guardons corresponen a les modalitats de narrativa, poesia, assaig, literatura dramàtica, literatura infantil i juvenil, història d'Espanya, millor traducció, foment de la lectura a través dels mitjans de comunicació i la millor editorial cultural. L'escriptor Pere Gimferrer, Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 1997, llegirà en nom dels autors guardonats el discurs d'agraïment. L'acte d'entrega dels premis, que tindrà lloc a les dotze i mitja del migdia, es desenvoluparà al Palau d'Exposicions i Congressos de Pontevedra. EPR.

• ART

Antològica de Josep Maria Subirats L'escultor Josep Maria Subirats farà una gran exposició antològica quan finalitzi la seva tasca a la façana de la Passió del temple de la Sagrada Família de Barcelona, en el qual ha intervingut els darrers anys. La seva participació a la Sagrada Família acabarà en finalitzar les quatre figures d'apòstols que hi ha al peu de cadascuna de les torres de la façana de la Passió. D'aquestes escultures només una està enllestida. Segons declaracions del mateix Subirats, en coincidència amb l'acabament de la façana està realitzant una obra paral·lela. De moment, encara no s'ha precisat el lloc on es farà l'exposició antològica, però l'artista desitja que sigui a Madrid o a Barcelona. Una part d'aquesta mostra podria estar formada per més de quaranta obres de la seva col·lecció privada. EPR.

La darrera mostra d'Eudald Serra L'escultor Eudald Serra, de reconegut prestigi internacional, declarà ahir que després de la recent exposició realitzada al palau de la Virreina, està treballant en noves escultures, però no preveu realitzar cap altra exposició a la seva vida. Eudald Serra, considerat un barceloní universal, artista polifacètic, etnòleg, viatger i col·leccionista, és a punt de complir els 88 anys. Segons declarà, «les tres grans activitats que he realitzat els darrers anys de la meva vida són l'escultura d'Àngel Ferran a Montjuïc, el llibre d'Albert Folch i l'exposició Eudald Serra. Rastres de vida, a la Virreina». EPR.

• LITERATURA

Els remeis de Petrarca Els consells que Francesco Petrarca reuní el segle XIV en el seu llibre Remeis contra la bona i la mala sort, per desenganar els vanitosos i alleugerir els desventurats, han estat actualitzats per l'escriptor Josep Maria Micó a l'obra La medida del hombre. Aquesta recopilació, editada per Península, és un reflex de les passions de l'ànima de l'humanista i poeta italià, un home que reflectia a les seves obres els seus ideals polítics, socials i morals i la lluita sentimental interna que turmentava la seva vida, i oferia consells pràctics per a totes les persones. EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris