nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
20°

Breus

• Francis Ford Coppola

Amb el cinema alternatiu El director de cinema nord-americà Francis Ford Coppola defensà amb força a l'Argentina l'existència d'un cinema alternatiu al dels grans estudis de Hollywood, els quals criticà per «controlar totes les distribuïdores de pel·lícules». Coppola, de 59 anys, digué que la gran indústria cinematogràfica «en la seva bogeria per guanyar doblers, només financen pel·lícules que persegueixin aquest objectiu». «Els cineastes independens són els que estan lluitant i enfrontant-se als conservadors i per això, en uns anys, el cinema independent serà el cinema del món», digué. Ovacionat diverses vegades, l'autor de la nissaga d'El Padrí, confessà haver anat a Argentina només per acompanyar i donar suport a la seva filla Sofia, que competia en un festival. «Quan un escull un film ho fa en part per mantenir la família i pagar deutes. Però sempre t'has d'enamorar d'alguna cosa, sentir-te impactat per part del projecte», digué. AFP.

• Irene Sáez

La política miss Univers es casa Irene Sáez, excandidata presidencial i actual governadora de la caribenya i turística illa de Margarita ha confirmat el seu casament secret. «Ens casàrem», anuncià la més coneguda miss veneçolana a les càmeres de televisió que la sorprengueren amb el seu flamant espòs. Considerada la fadrina més cobejada del país, als seus 37 anys i amb la seva inconfusible cabellera rossa, Irene Sáez es casà pel civil amb l'advocat i politòleg Humberto Briceño, que quan fou sorprès per la premsa respongué que estava «molt orgullós» de la seva esposa. «Sabia que anava a passar, però Irene no ens donà la data, perquè volia casar-se en la intimitat, només ells dos», afirmà el germà de l'exmiss, Pablo Sáez, que no assistí al casament. Irene Sáez digué que passà «el dia recorrent l'illa Margarita» i que aviat es casarà per l'església. AFP.

• Woody Allen

Condecorat deu anys tard El director de cinema Woody Allen, condecorat sense saber-ho per França el març del 1989, ha rebut deu anys més tard la seva medalla de Comendador de les Arts i les Lletres. L'ambaixador francès a Washington, François Bujon de l'Estang, lliurà al cineasta la condecoració el passat 3 de març durant una trobada privada al seu domicili de Nova York, segons anuncià l'oficina cultural de l'Ambaixada. El corresponsal cultural del New York Times a Europa, Alan Riding, escrigué a mitjans de febrer un article on es reia de la propensió dels francesos a atorgar medalles a les personalitats estrangeres, citant com exemples Sylvester Stallone i Woody Allen. «No he rebut cap medalla (...) cap sopar d'estat ni funerals nacionals», contestà irònic el director. Riding trobà després a les actes del Consell d'Estat la prova de la seva afirmació, a la qual cosa Allen replicà: «Estic extremadament sorprès, no m'he beneficiat de cap tracte de favor al Crazy Horse». EP.

• Raphael

Troba que els artistes cobren massa i perden creativitat  

El popular cantant Raphael lamentà la «falta de creativitat» que mostren els artistes dels anys noranta. «Estam travessant una etapa en la qual la creativitat artística està un poc adormida i lluny estam de la riquesa i el floriment de dècades anteriors», digué el cantant. L'intèrpret considerà que «aquesta situació obeeix, sens dubte, al fet que els autors i escriptors estan cada vegada millor pagats en la seva feina i això va en detriment de la creativitat, i es nota manca d'incentiu per innovar». Malgrat la crítica observació, Raphael reconegué la seva admiració per alguns contemporanis, entre ells el mexicà Luis Miguel i el cantant de Puerto Rico Ricky Martin, tot i que també lloà Julio Iglesias i Miguel Bosé. «Donaria la vida per sortir a un escenari i fins i tot tenc la fantasia de morir després d'un show», conclogué. AFP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris