cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Palma, seu mundial de les danses folklòriques

El VIII Festival que comença dimarts retrà un sentit homenatge al desaparegut Bartomeu Enseñat

Grups folklòrics de 29 països són a punt d'arribar a Palma on, a partir de dimarts i fins dissabte, tindrà lloc el VIII Festival Mundial de Danses Folklòriques. A partir de llavors, i com cada dos anys, carrers i places esdevindran un riu de colors i músiques de mil accents. Enguany, però, un canvi significatiu marcarà aquesta edició: la desaparició del dinamitzador cultural, folklorista i promotor d'aquest Festival, Bartomeu Enseñat. La figura d'Enseñat centrarà l'acte d'homenatge de demà vespre al teatre Principal i serà també la protagonista del premi, instaurat per l'Ajuntament de Palma, que es donarà al grup de folklore més autèntic i pur.

No hi haurà un racó de la ciutat que no visqui aquesta festa del folklore que és el Festival Mundial. A banda dels escenaris situats al centre de Palma (plaça Espanya, plaça Major, plaça de Cort, passeig del Born i parc de la Mar), també es podran seguir les actuacions a l'Auditòrium i al Coliseu Balear, on tindrà lloc la gran gala final.

El programa d'actes d'aquesta VIII edició del Festival deixa clar la gran varietat de grups i cultures que podran admirar, sempre de manera gratuïta, visitants i ciutadans només fent una volta pels carrers. Hi haurà grups de Colòmbia, Dinamarca, Argentina, Burundi, Xile, Turquia, Nigèria, Itàlia, Estònia, França o Suècia. Entre els representants de l'Estat espanyol trobam el Grupo Infantil de Danzas Doña Urraca, Sa Colla de Formentera, Anaquiños (Centre Gallec de Mallorca), Aires Vilafranquins, Aires de pagesia, Estel del Coco, S'Estol Porrerenc, Grupo Guitarres i Guitarrons, Aires Gabellins, Escola de Ball l'Assumpció i Esclafits i Castanyetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris