nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Breus

• ART

Inauguració de «Mallorca Gòtica» L'exposició Mallorca Gòtica va ser inaugurada ahir dematí a la Llonja de Palma. El bisbe de la Diòcesi de Mallorca, Teodor Úbeda, destacà al seu parlament aquesta mostra com una reunió excepcional del patrimoni historicoartístic de l'Illa, custodiat majoritàriament a les esglésies i convents. El conseller d'Cultura, Educació i Esports, Manel Ferrer, agraí especialment a la Fundació March i la Banca March l'aportació feta per aquesta mostra, així com al museu diocesà i a totes les parròquies haver possibilitat que les peces s'hagin reunit a sa Llonja per mostrar de forma global les joies de l'art gòtic de l'Illa. L'acte comptà també amb l'assistència del Pare Gabriel Llompart, comissari de l'exposició, Jaume Gil, director general de Cultura i Política lingüística del Govern balear, i Carme March Delgado, néta del financer. La mostra, que s'espera serà molt visitada al llarg de la Setmana Santa, romandrà oberta fins el 9 de maig. DdB.

• RECONEIXEMENTS

La insígnia d'Isabel la Catòlica El ministre d'Assumptes Exteriors, Abel Matutes, imposarà avui a Eivissa la insígnia d'Isabel la Catòlica a l'escriptor Enric Fajarnés Cardona, el pintor Vicenç Ferrer Guasch i la insígnia al Mèrit Civil al poeta Antonio Colinas, reconeguts per la importància de les seves respectives obres. Matutes, natural d'Eivissa, ha promogut fins ara la concessió de tres condecoracions, que són atorgades pel rei Joan Carles d'aquest tipus a personalitats il·lustres de les Pitiüses. Fa un any que les reberen el poeta Marià Villangómez i els polítics Cosme Vidal i Marià Llobet. EFE.

• PUBLICACIONS

Consells per a joves compromesos L'editor Lleonard Muntaner acaba de treure al mercat el llibre Als joves de Pere Muñoz Perugorria, un volumet prologat per Tomeu Martí en el qual l'autor aplega pensaments i experiències que «poguessin ajudar els joves a fer del nostre un país més normal socialment, lingüísticament i culturalment». Pere Muñoz, actualment coordinador de la comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, ha destacat sempre per la seva feina en l'àmbit juvenil a través de nombroses iniciatives. DdB.

• MUSEUS

Premis Nobel al Museu de les Ciències Set premis Nobel formaran part de la Comissió Assessora del Museu de les Ciències de València, per assessorar els responsables del Museu en els diferents temes científics que es presentaran a les seves sales. Els experts que assesoraran en aquesta comissió els professors Werber Arber, Jean Dausset, Renato Dulbecco, Edmon H Fischer, Françoise Jacob, Aaron Klug, i Mario Molina, tots ells premis Nobel en Medicina i Química. EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris