nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

La cultura illenca plora la mort del catedràtic de Filosofia Albert Saoner

El professor destacà en la lluita per la democràcia i la llibertat

El doctor en Filosofia Albert Saoner morí ahir a Palma deixant un gran dol entre el professorat i l'alumnat de la Universitat de les Illes Balears. Víctima d'una llarga malaltia, Saoner era, als seus 65 anys, una de les personalitats més apreciades i destacades de la nòmina docent de la UIB.

Nascut a Palma l'any 1934, Albert Saoner, historiador de la Filosofia, es llicencià en Ciències Polítiques el 1960 per la Universitat Complutense de Madrid i es doctorà, vint-i-tres anys més tard, per la Universitat Nacional d'Educació a Distància, amb la tesi Moral i Justícia a Hume. Professor titular de la Universitat de les Illes des de 1986 i vicerector d'Ordenació Acadèmica des del 1994, Saoner s'havia especialitzat en la història i la filosofia de la ciència, en la història de la filosofia i en la filosofia moral i política.

Destacà, en l'àmbit de la política, per la seva oposició al règim franquista i, en temps de la transició, per la seva dedicació a la lluita per les llibertats democràtiques i la justícia social. Va ser candidat a Senador per Esquerra Unida en els temps més difícils de la coalició, just després de la formació, i desenvolupà una trajectòria brillant i políticament compromesa.

En l'àmbit de les publicacions, Albert Saoner és autor de diversos treballs inclosos en obres col·lectives com Historia, lenguaje, sociedad. Homenaje a Emili Lledó (1989) i História de la ética (1992-93). També participà amb nombroses col·laboracions a les revistes Anthropos, Caligrama i Taula.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris