nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Fa 52 anys un accident marcà La Solidez

La demolició de la fàbrica ha recordat l'explosió de l'any 1947, en què moriren dos treballadors

Un dels accidents laborals més greus de la història de Sóller va ocórrer el dia 14 de gener de l'any 1947. Aquell dia, la caldera de vapor de La Solidez va rebentar i va matar dos treballadors tèxtils que eren prop de la màquina.

No han estat pocs els sollerics que aquests dies acudeixen a veure les obres de demolició de l'antiga fàbrica que han recordat aquest fet, més si es té en compte que l'edifici va sofrir greus destrosses que en deixaren part en un estat ruïnós, similar a l'estat en què es troba, per causes ben diferents, actualment. A més, les obres de demolició han deixat al descobert, precisament, una gran caldera, que per les seves dimensions s'ha hagut de deixar dins l'edifici fins que aquest estigui totalment esbucat.

Aquell accident, encara ben viu dins la memòria dels més antics treballadors de la fàbrica, ocorregué quan, per causes inexplicables, un operari de calderes introduí aigua freda dins la caldera buida i que estava a gran temperatura. L'explosió va ser terrible i acabà immediatament amb la vida de Joan Ferrer i de Josep Colom, a més de causar grans desperfectes a l'edificació.

L'explosió va ser de tan gran magnitud que part de la caldera volà a més de 500 metres de distància i els setanta operaris que hi havia a la fàbrica se salvaren de miracle a pesar de la gran quantitat d'enderrocs que ocasionà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris