cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

La Filmoteca de la Generalitat apadrina l'Arxiu del So i la Imatge del CIM

Un conveni signat ahir preveu unir les forces per recuperar el patrimoni fílmic

Quan el Consell Insular de Mallorca començà a posar en marxa l'Arxiu del So i la Imatge, demanà als altres centres d'aquest tipus tota la informació que tinguessin sobre Mallorca. La que més va respondre, la que disposava d'informació més abundant, fou la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya. Fins i tot el primer cineasta català, Fructuós de Gelabert, gairebé estrenà la seva càmera amb un reportatge sobre Mallorca, malauradament perdut. Fou per això, i per un conveni marc anterior de col·laboració entre les dues institucions, que CIM i Generalitat decidiren impulsar actuacions conjuntes en aquest apartat.

Aquestes «actuacions» es concretaren ahir després que el conseller de Cultura del CIM, Damià Pons, i el director general de Promoció Cultural de la Generalitat, Vicenç Villatoro, firmassin el conveni de col·laboració. Aquest marc d'acord preveu que la Filmoteca facilitarà còpia de totes les pel·lícules del seu fons relacionades amb Mallorca, que podran ser consultades a l'Arxiu pels estudiosos i curiosos que hi estiguin interessats.

El futur Arxiu del So i la Imatge també podrà comptar amb la col·laboració tècnica de la Filmoteca. Una vegada restaurat el material, a més, passarà en dipòsit a l'organisme de la Generalitat en què les instal·lacions disposen de totes les garanties pel seu adequat manteniment. Les pel·lícules, però, estaran a total disposició de l'arxiu mallorquí. També es resoldran a Barcelona qüestions tècniques especialment dificultoses com ara el canvi de format de filmacions antigues. «És interessant que les imatges de Mallorca puguin integrar-se en una història més plural», digué Pons que destacà que aquesta cessió en dipòsit a la Filmoteca es farà sempre «amb el vistiplau dels seus propietaris».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris