cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Conèixer el patrimoni pam a pam

Cinc itineraris naturals i culturals per Sant Llorenç permeten descobrir les arrels del passat més llunyà

Els darrers anys, el municipi de Sant Llorenç s'ha caracteritzat per ser un dels més feiners en la promoció de la seva imatge i en la recuperació del patrimoni. Així és com arran d'un curset d'adults, organitzat fa ara dos anys, es va decidir posar en marxa cinc itineraris pel municipi amb els quals es pogués donar a conèixer a tothom tant el seu patrimoni historicoartístic com el medi natural.

Al darrere d'aquesta iniciativa es trobà un objectiu principal: defensar el seu valor, i per tant aconseguir la seva preservació. Les cinc rutes que es definiren tenen una dificultat mitjana o mínima i cada una d'elles es pot fer en un màxim de cinc hores, característiques que les posen a l'abast de qualsevol persona. Així mateix, no deixen a l'oblit cap de les realitats urbanes o rurals del terme. Les excursions permeten tant conèixer els principals edificis i construccions monumentals de la història i prehistòria del terme dels principals nuclis de població com tota la zona de muntanya o la de primera línia de costa.

Així doncs, es permet gaudir de les excel·lents vistes de l'àrea muntanyosa de l'Esquerda i el Clot del Tresor, la punta d'en Amer o la cultura talaiòtica dels voltants de Son Carrió, a més, els participants a les excursions poden observar mostres de les activitats preturístiques del terme.

Pel que fa a les zones urbanes, destaquen les visites a tots els edificis municipals i als monuments. També destaquen les visites als molins fariners o a la teulera, així com a les antigues estacions de tren de principi de segle. En el decurs de totes les visites s'ofereix informació envers els elements que es visiten i es destaca la seva importància històrica i cultural pel poble.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris