cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

La presa de les Tres Gargamelles posa en perill les restes arqueològiques

El retard a la construció i la manca de fons econòmic, enemics de les excavacions

La falta de temps i de fons econòmic posa en perill l'excavació de restes arqueològiques a la zona de les Tres Gargamelles, que quedarà a més de cent metres de profunditat sota l'aigua quan concloguin les obres de la major presa del món, entre el 2003 i el 2009.

Més del 70 per cent de l'àrea que quedarà submergida ha estat excavada pels arqueòlegs des que començaren la tasca de recerca de restes subterrànies, tot i que una part indeterminada quedarà sense explorar, segons reconegué Wang Chuanping, director del Departament Cultural de la veïna ciutat xinesa de Chongqing. «L'excavació és una font constant de satisfaccions per als experts, i s'han fet importants descobriments», assegurà Wang, en declaracions recollides ahir, per la premsa local.

La presa de les Tres Gargamelles, al riu Iang-Tsé, un dels més cabdalosos i llargs del món, s'estendrà sobre part del territori de la municipalitat autònoma de Chongqing, on les excavacions arqueològiques començaren el setembre del 1997, i la província de Hubei, on començaren deu anys abans.

El retard i l'escassetat de fons són més greus a la part de Chongqing, on es localitzen dos terços dels jaciments, segons Wang, que assegurà que «si haguéssim rebut fons suficients, el projecte de rescat hauria procedit amb més fluïdesa».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris