algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 25°
28°

L'univers obsessiu de Paul Delvaux, des d'avui a la Fundació Joan March

La mostra fa una repassada global a la trajectòria de l'artista belga

Delvaux desenvolupà un art molt influït per De Chirico.

25-12-2016

La Fundació Joan March de Palma obrirà avui horabaixa una encletxa cap a l'univers enigmàtic i personal del pintor belga Paul Delvaux. Traçat amb una mostra de 35 aquarel·les i dibuixos, el recorregut per la trajectòria de l'artista, integrat per peces procedents de col·leccions privades, serà inaugurat avui al Museu d'Art Espanyol Contemporani, al carrer de Sant Miquel.

La passejada abraça la producció de l'artista entre l'any 1920 i 1968 i dóna possibilitat de penetrar en el món personal i oníric d'un pintor nascut en la llibertat dels surrealistes, però que desenvolupa una obra tan singular com imprescindible. Pierre Ghene, principal col·leccionista de l'obra de Delvaux i especialista en l'art pictòric del belga, serà l'encarregat d'oferir la conferència inaugural de l'exposició, a les set i mitja d'avui capvespre.

Ghene ha aportat bona part de la documentació que precedeix la mostra dels llenços, en què s'inclouen fotografies, esbossos, i l'original manuscrit del poema Exil que Paul Eluard dedicà al pintor. Entre aquestes peces figura també una obra creada per Delvaux en una de les seves estades a Peguera, a final dels 60, que més endavant donaria lloc a un dels seus llenços més importants, Les extravagants d'Atenes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris