cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

Els Blauets de Lluc, al Pòdium de Joves Intèrprets

L'escolania dels Blauets de Lluc oferirà avui un nou concert en el marc del II Pòdium de Joves Intèrprets, un cicle que organitzen les Joventuts Musicals de Mallorca i que té lloc a la sala d'actes del Conservatori palmesà.

El programa dissenyat per a l'actuació el formen obres clàssiques com el cant gregorià Nous autem o el Magnificat de Haydn, a més de tres cançons tradicionals de Bibiloni com són el Vou veri vou, A la ciutat de Nàpols i Pitgen sa neu. També s'hi inclouen altres peces, entre les quals es troben el Tema de Rosamunda de Schubert, el Triolet de Schumann i el Danubi blau d'Strauss.

L'escolania dels Blauets de Lluc serà acompanyada en el concert per Arnau reynés, qui interpretarà tant les peces d'orgue com les de piano.
L'escolania de Lluc és una de les institucions més antigues d'Europa. A l'arxiu del santuari data de l'any 1531, quan el prior Vaquer la creà com a cor permanent dedicat al servei litúrgic, sobretot a la Mare de Déu de Lluc, patrona de tots els mallorquins.

La trajectòria musical dels Blauets és coneguda arreu de l'Illa i més enllà dels límits de les muntanyes que envolten la vall de Lluc. De fet, nombrosos canals de televisió de tot el món han filmat en alguna ocasió les actuacions d'aquest cor de nins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris