nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

La Fundació Mattias Kühn vetllarà per la difusió de la cultura illenca

C.C. Palma.
La importància de la colònia alemanya establerta a les Illes ha impulsat el naixement de la Fundació Mattias Kühn, nascuda amb la finalitat de promoure l'estudi de la cultura balear i potenciar la seva difusió entre els sectors residents de procedència forana. L'entitat va ser presentada ahir pel seu president, Mattias Kühn, juntament amb Carme Serra i Antoni Aguiló, secretària i tresorer de l'entitat.

Entre els objectius primordials es troben el desenvolupament de l'estudi, promoció i investigació de la cultura popular i de la riquesa artisticopatrimonial mallorquina, tot potenciant el seu coneixement entre la globalitat que integra la realitat sociològica de les Illes.

Una de les iniciatives més immediates de l'entitat serà col·laborar amb la UIB per tal d'aconseguir la titularitat de la Càtedra Ramon Llull, així com cooperar en els cursos de la Universitat Oberta. A més, es contribuirà amb 8 milions a la campanya de prevenció de les patologies del raquis de la Fundació Kovacs. Aguiló esmentà també la possibilitat de potenciar estades d'estudiants a l'estranger.

Pel que fa a l'àmbit de les arts, la Fundació dedicarà una de les sales de la seva seu a exposicions d'artistes illencs per promocionar l'art mallorquí i donar-li, a través dels estrangers establerts a l'Illa, accés internacional. L'espai serà inaugurat l'abril amb una mostra de l'obra de Ramon Canet.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris