cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

En el lloc més inhòspit del món

Els equips de rescat necessitaren set hores per trobar Piccard i Jones

Bertrand Piccard i Brian Jones, els primers homes que han aconseguit fer la volta al món en globus sense escales, declararen ahir que «som molt feliços, però estam molt cansats després de volar durant 19 dies, 21 hores i 55 minuts». «Estic més buit que el meu globus i una mica deprimit», afirmà el copilot britànic Jones als periodistes que anaren a rebre'l a l'aeroport de Dakhla, a 800 quilòmetres al sud-oest del Caire.

Els pilots Bertrand Piccard, de nacionalitat suïssa, i Brian Jones varen ser rescatats per un helicòpter de l'Exèrcit egipci després d'esperar durant set hores l'arribada dels membres del seu equip, a qui resultà impossible arribar a la zona desèrtica. Les dunes que envoltaven el punt d'aterratge del globus en dificultaren la localització i impedien qualsevol mena de comunicació amb els pilots.

El lloc d'aterratge es troba a prop d'una antiga ruta de caravanes a Darb el Farafra, utilitzada des de l'antiguitat. Es tracta d'un camí molt difícil, sense carreteres, amb dunes de 50 metres, on els vehicles corren el risc de trabucar o perdre's. És una de les regions més àrides del món, amb una successió de dunes que s'estén sobre milers de quilòmetres entre Egipte i Líbia. Un altre problema que es va afegir a la recerca va ser que el globus caigué sobre zona de control militar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris