cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Confirmen que la Lluna nasqué quan un objecte com Mart topà amb la Terra

Segons la Lunar Prospector, es formà fa 4.500 milions d'anys

Les darreres dades recollides per la sonda espacial nord-americana Lunar Prospector confirmen que el satèl·lit es creà fa devers 4.500 milions d'anys en topar la Terra contra un objecte de la mida de Mart. Segons indicà ahir l'Agència Espacial Nord-americana (NASA), les observacions de la sonda, en òrbita al voltant de la Lluna des de fa més d'un any, indiquen que el cor de ferro del satèl·lit suposa menys del 4 per cent de la massa total de matèria que la compon, mentre que, en comparació, en el nostre planeta constitueix un 30 per cent.

Un dels científics responsables de la missió, Alan Binder, assenyalà que aquest descobriment és «cabdal» per a la comunitat científica, que intenta determinar com es formaren la Terra i la Lluna. «Aquesta és una troballa crítica que ajuda els científics a determinar com es formaren la Lluna i la Terra», afegí Binder. En efecte, si totes dues haguessin nascut «naturalment» a partir del mateix nigul de roques i pols, tindrien un nucli idèntic.

Des dels anys setanta, gràcies a les mostres recollides entre el 1969 i el 1972 per les diferents missions Apollo, els investigadors ja sabien que els dos cossos presenten moltes semblances, per la qual cosa alguns iniciaren la teoria que el satèl·lit es creà a partir de materials de la Terra projectats a l'espai després de la topada amb un satèl·lit o planeta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris