cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
29°

La UIB i l'Associació d'Escriptors signen un conveni de col·laboració

L'acord es concretarà en iniciatives per al foment de la cultura

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i la Universitat de les Illes Balears han signat un conveni per col·laborar en l'organització i promoció d'activitats pel foment de la cultura. El conveni, coordinat des del departament de Filologia Catalana per Joan Mas i Vives, va ser aprovat dia 30 de novembre i ha estat signat definitivament aquesta darrera setmana.

En línies generals, l'acord preveu la cooperació en iniciatives molt diverses, tals com la creació de beques per llicenciats i estudiants, l'organització de congressos i simposis, i la participació de personal docent, investigadors i llicenciats en les activitats culturals que vagin sorgint. De moment, no ha estat facilitat el pressupost real amb què compta el conveni. Segons Antònia Vicenç, actual presidenta de l'AELC, encara no hi ha res del tot definit. La cooperació s'ha traçat en línies generals, obeint principalment a la intenció de «fomentar la promoció de la literatura catalana, tenint molt en compte els joves». El pressupost aportat per cada entitat es discutirà al seu moment, i variarà segons quina sigui l'activitat organitzada.

A l'espera que el conveni surti publicat divendres en el butlletí oficial de la Universitat, Vicenç avançà que una de les activitats més perfilades és un simposi centrat en el guionatge, amb el qual s'incidiria en una línia de treball que Jaume Fuster, anterior president de l'Associació, defensava especialment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris