bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

El Breitling Orbiter III bat el rècord de distància amb 25.000 quilòmetres

Els aeronautes Piccard i Jones superen així la marca d'Steve Fosset

Els aeronautes Bertrand Piccard i Brian Jones ja havien recorregut ahir dilluns al matí més de 25.000 quilòmetres a bord del Breitling Orbiter III. Tots dos superaven així el rècord de distància en vol en globus que posseïa des de l'any passat el nord-americà Steve Fossett. Un portaveu de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI) indicà als mitjans de comunicació que la FAI no ha rebut fins ara l'avís de rècord per part dels organitzadors del vol.

El portaveu precisà que les demandes d'homologació han de ser examinades i aprovades per les federacions o associacions nacionals dels països d'origen dels aeronautes, és a dir Suïssa i Gran Bretanya. Només després, els documents són enviats a la seu de la FAI a Lausana (Suïssa), on es decideix l'homologació definitiva, explicà el portaveu. El rècord establert l'any passat per Steve Fossett només va ser homologat per la FAI el mes passat.

Sigui com sigui, els dos aeronautes recorregueren més que els 22.910 quilòmetres oficialment homologats per la FAI com a rècord de distància sense escales per a un globus. El servei de premsa del Breitling Orbiter III havia indicat diumenge passat en la seva direcció a Internet que el globus havia recorregut 24.466 quilòmetres. Dilluns pel matí semblava segur que Piccard i Jones bateren el rècord precedent, i sens dubte el milloraran d'aquí al pròxim cap de setmana, quan preveuen posar-se al Marroc, una vegada completada la seva volta al món. Dilluns pel matí es trobaven a 10.000 metres d'altitud a 9 graus de latitud nord i 165 graus de longitud oest, és a dir uns 1.300 quilòmetres al sud-oest de Honolulú.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris