cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
29°

Troben un agent antisida a les llàgrimes, l'orina i la saliva de les embarassades

Investigadors de la Universitat de Nova York i de l'Institut Nacional de la Salut dels Estats Units han identificat una proteïna ordinària que es troba a les llàgrimes, la saliva i l'orina de les dones embarassades que ha resultat ser un poderós agent contra el Virus d'Inmunodeficiència Humana.

La nova troballa pot ajudar-nos a explicar perquè la sida no pot transmetre's a través de la saliva, i obre el camí cap a una classe completament nova de medicaments contra la malaltia, segons un nou estudi que aquesta setmana publica la revista Proceedings, de l'Acadèmia Nacional de Medicina dels Estats Units.

Els investigadors dirigits per Silvia Lee-Huang, catedràtica de Bioquímica de la Universitat de Nova York, i Hao-Chia Chen, investigador químic de l'Institut Nacional de Salut Infantil, trobaren que la liosozina, una coneguda proteïna que es troba a les llàgrimes i a l'orina de les dones embarassades, és un poderós agent contra el VIH. A més, identificaren uns altres poderosos agents antisida com les proteïnes anomenades ribonucleases, enzims que desintegren el material genètic dels virus de l'ARN, incloent-hi la sida.

Aquestes proteïnes són francament prometedores, seran molt ben tolerades per l'organisme i causaran pocs efectes secundaris ja que es produeixen naturalment, segons Lee-Huang.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris