nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Les pastilles contra l'obesitat surten avui a la venda

El nou fàrmac contra l'obesitat, Xenical, surt avui a la venda a les farmàcies espanyoles després de rebre el vistiplau de les autoritats sanitàries. El laboratori fabricant, Roche, ha distribuït a Espanya un total de 120.000 capses procedents de la seva planta de Basilea. Cada caixa, de 84 càpsules, costa 16.055 pessetes i el medicament no estarà finançat per la sanitat pública.

El Xenical és el primer medicament per aprimar-se que actua impedint l'absorció del trenta per cent dels greixos que s'ingereixen, davant els fàrmacs tradicionals que eliminen la sensació de fam i actuen químicament sobre el cervell, normalmente a través d'amfetamines.

Els experts recorden que la nova píndola només es pot utilitzar amb prescripció mèdica i per persones obeses amb un índex de massa corporal superior a 30. La píndola també està indicada per a persones amb una obesitat més lleu, però amb complicacions d'hipertensió, dolències cardíaques o diabetis no insulinodependent.

D'altra banda, recomanen que l'administració de la píndola s'acompanyi amb algun suplement vitamínic, ja que en implicar l'absorció de grasses, també absorbeix les vitamines que aquestes aporten. A més, la píndola pot provocar alguns efectes secundaris com diarrees per la presència excessiva de greixos a l'intestí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris