nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 14°
14°

Una escultura de Miró espera des de fa quasi dos anys que el Govern la rebi

El nét de l'artista sospita que l'Executiu cerca una fotografia amb les eleccions a prop

Un any i mig després que arribàs a Mallorca per pagar els drets de successió de David Fernández Miró, l'escultura Moon, sun and one star "també coneguda com Homenatge a Barcelona", de Joan Miró, roman a Son Abrines pendent que el Govern balear se'n faci càrrec oficialment i sigui instal·lada a l'hort del Rei.

Joan Punyet, nét de l'artista, estudiós de la seva obra i propietari de la casa on espera l'escultura sospita motivacions electoralistes en l'endarreriment de la recepció. «Podria ser "diu" que hi hagués una maniobra política al darrere de tot això. Podria ser que el Govern cerqui una fotografia associada al nom de Miró quan les eleccions s'acosten». Joan Punyet està «decebut» perquè Homenatge a Barcelona «pertany a tots els mallorquins i no ha rebut cap explicació raonable al fet que un any i mig després l'Executiu no hagi anat a cercar l'escultura a casa seva.

Fins al juliol del 1998, l'Executiu argumentava que no podia rebre l'escultura perquè el Consell de Mallorca no l'havia inclosa a l'Inventari de Patrimoni Cultural Moble de la CAIB. El tràmit, la lentitud del qual s'explicà per raons burocràtiques, es complí a final d'aquell mes. El mes de setembre la família Miró i alts càrrecs de la Conselleria de Cultura passejaren per l'hort del Rei a la recerca d'una ubicació per a l'obra d'art. Fonts de la Conselleria asseguraven que la recepció oficial era imminent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris