cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Cuiners per un dia

El curs vinent arriba als col·legis «L'aventura dels sentits a la cuina»

Una taula plena de farina i trenta mans jovenetes fent-hi feina. L'aula de cuina de l'Escola d'Hostaleria de la UIB acollia ahir uns alumnes ben especials: un grup de nins de deu i onze anys que aprenien a gaudir de la gastronomia mallorquina i a diferenciar olors i sabors.

Des del dia 3 de març s'ha desenvolupat en aquest escenari l'experiència pilot de L'aventura dels sentits a la cuina, un programa dissenyat per les direccions generals d'Ordenació Turística i de Planificació i Centres amb l'objectiu d'iniciar els infants en els sabors i en les olors, a més de la valoració de la cuina tradicional de les Illes. Els han ajudat en aquesta tasca un grup de professors de l'Escola d'Hoteleria: Juan Carlos Azanza, Xisco Jordà, Juan Romero, Amador Granado, Pedro Riera i Isabel de los Reyes.

Vestits amb gorra de cuiner i davantal d'un blanc immaculat, quinze nins de sisè d'EGB del col·legi Sant Josep Obrer aprenien, conduïts per la mà experta de la cuinera Margalida Alemany, a fer una coca de trempó. La massa inclosa. Des del primer ingredient fins a la cocció al forn.

A la caseta dels indis, un altre grup de quinze alumnes del sant Josep Obrer, aprenien a distingir els gusts entre jocs i diversió. Davant una taula plena de verdures, fruites i dolços, i amb els ulls tapats, havien de reconèixer els diferents sabors: amargs, dolços, àcids i salats. Un grup de monitors, estudiants d'hostaleria a la UIB, començaven també a pronunciar-se de manera correcta davant les degustacions: «els sabors agraden o no agraden, però mai no es pot dir que fan oi». Tot un exemple de protocol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris