cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
29°

Els científics aconsegueixen clonar el gen de l'obesitat causada per la dieta

L'experiment amb ratolins serà revolucionari per al control del pes

El laboratori Millennium Pharmaceuticals, Inc. dels Estats Units, ha clonat el primer gen que elimina l'obesitat a causa de la dieta en ratolins. El gen té importants conseqüències en el desenvolupament de teràpies per tractar l'obesitat humana, segons els autors de l'experiment, publicat en la darrera edició de la revista Nature.

Els científics han trobat que, mentre que el gen anomenat mahogany (mg), produeix una proteïna (MG) en molts teixits de l'organisme, la seva activitat a l'hipotàlam és particularment interessant atès el paper que aquesta zona del cervell té en la regulació del pes corporal. La directora de l'experiment, Karen Moore, directora dels sistemes genètics de l'esmentat laboratori, assegura que la semblança existent entre el metabolisme humà i el dels ratolins permetrà trobar prest un gen amb la mateixa funció a les persones.

Segons un altre estudi publicat a la mateixa edició de Nature i dirigit pel doctor Gregory Barsh de la Universitat d'Stanford, el gen equivalent en les persones podria ser l'atractina, una molècula recentment identificada que circula per l'organisme i que manté una estreta relació amb certes cèl·lules immunològiques. En els experiments realitzats pels laboratoris Millemiun, s'ha comprovat que els ratolins amb una mutació en el gen mg mantenen un pes proporcionat independentment que mengin molts o pocs greixos amb la mateixa quantitat de calories.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris