nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
18°

Les lletres argentines perden Bioy Casares, un dels grans de la literatura

L'escriptor va morir per problemes cardiorespiratoris als 84 anys

Adolfo Bioy Casares.

25-12-2016
El novel·lista argentí Adolfo Bioy Casares va morir la matinada de dilluns a dimarts als 84 anys en una clínica de Buenos Aires. La seva avançada edat i les complicacions coronàries i respiratòries que patia i que n'havien forçat l'ingrés en el centre hospitalari, tres vegades en els darrers dos mesos, varen ser la causa de l'òbit.

La seva extensa producció, que va incloure col·laboracions amb el seu amic Borges en contes escrits sota el pseudònim d'H. Bustos Domecq, va tenir com a punts culminants l'obra La invención de Morel i l'obtenció del premi Cervantes, el 1992.

Bioy Casares era considerat un dels escriptors més importants en llengua castellana d'aquest segle i l'autor argentí viu més prestigiós. També va escriure El sueño de los héroes, La trama celeste i Diario de la guerra del cerdo. Va ser guardonat amb el Premi Nacional de Literatura el 1970, amb el Gran Premi d'Honor de la Societat Argentina d'Escriptors el 1975 i amb el premi Grinzane Cavour (Torí, Itàlia) el 1992, també va ser anomenat el 1981 membre de la Legió d'Honor de França.

El darrer títol publicat de Bioy va ser la novel·la breu De un mundo a otro (1998) i, segons assenyalà poc després de la seva segona hospitalització, el febrer d'enguany esperava acabar una nova novel·la sobre el tema de l'amistat a partir de la història sobre dos amics i els seus fills.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris