cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

Vicens i Majoral reten homenatge a Jaume Fuster a la Setmana del Llibre

Repassaren algunes anècdotes de la biografia de l'escriptor

L'escriptora i el cantador en la seva intervenció. Fotos: J. Rosselló.

23-12-2016

Antònia Vicens i Biel Majoral varen ser les persones escollides per homenatjar, una vegada més, Jaume Fuster. La Setmana del Llibre en Català va ser el lloc adequat per recordar i lloar la figura del president de l'Associació d'Escriptors en llengua catalana, que va morir fa poc més d'any.

Precisament la seva successora en el càrrec, Antònia Vicens, va ser l'encarregada d'obrir l'acte, que congregà un bon nombre d'assistents a la Sala Corbada de l'Escorxador. Vicens lloà la figura de l'escriptor i aprofità l'avinentesa per llegir el text que ha inclòs en l'antologia en memòria de Jaume Fuster que ha editat Edicions 62 i que ahir va ser presentada en societat. En el discurs Vicens explicà que la primera notícia que va tenir de l'existència de Fuster va ser quan va conèixer que ell estava fent el servei militar a Cabrera i la seva al·lota (Maria Antònia Oliver, present a l'acte) l'anava a veure sovint.

Biel Majoral, per la seva part, féu un discurs més dur que no el de Vicens, aixó sí, dins la seva línia reivindicativa habitual. Majoral explicà que «vaig conèixer en Jaume en una cèl·lula clandestina que teníem muntada a casa meva, però en el darrer any i mig de la seva vida no vàrem parlar gaire, ens separaren determinades postures relacionades amb la llibertat d'expressió d'un grup de joves». «De totes maneres, sempre recordaré Jaume Fuster com un intel·lectual compromès amb la seva terra i implicat en la seva defensa. La seva va ser una lluita quotidiana i diària». Majoral també recordà aspectes concrets de la vida de Fuster, però plantejà un interrogant essencial: «I ara, en tenim cap, de Jaume Fuster? Evidentment sí, però de cada vegada estan més marginats. En aquests moments no tenim intel·lectuals, n'haurem de fer si volem sobreviure».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris