cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
21°

«Kubrick va ser un obsés de la perfecció»

Jaume Vidal, especialista en cinema, va lamentar la pèrdua del geni del setè art

Una imatge d'Stanley Kubrick de l'any 1980 en el rodatge d'«El Resplandor».

23-12-2016
«Un dels realitzadors més importants de la història del cinema. Sens dubte ha fet una gran aportació al setè art. Era un intel·lectual, una persona molt sensible als problemes que sabé tractar com ningú diferents temes i gèneres. Un obsés de la perfecció que el que li importava no era el públic sinó la concepció i reflexió sobre la temàtica: esclavitud, cinema negre, entre alguns dels que tractà i la seva filmografia encara que curta és molt variada». Així s'expressà l'especialista en cinema, Jaume Vidal, sobre la mort del geni del cinema, Stanley Kubrick, als 70 anys diumenge passat.

Vidal va afegir que: «El que més ressaltaria de Kubrick són els seus primers films, que són més profunds, la seva etapa des del 56 fins al 68. Personalment em va encisar molt Atraco Perfecto del 56 o Senderos de gloria del 57. Era un geni molt exigent i perfeccionista. També cal destacar Espartaco i sense dubte una bona pel·lícula és 2001, Odissea de l'Espai».

El director de cinema nord-americà va morir de causa natural, segons els resultats de l'autòpsia realitzada ahir, tal com va informar la Policia britànica. «No hi ha circumstàncies que indueixin a la sospita i no es durà a terme una investigació», va comentar un portaveu de la Policia del comtat de Hertfordshire, on residia el cineasta. Els familiars de Kubrick no varen voler proporcionar cap detall de les circumstàncies de la mort del realitzador.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris