cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 26°
29°

La sarsuela inaugura diumenge la setena edició del cicle de Concerts de Primavera d'Inca

La música clàssica torna aquest cap de setmana a Inca. Diumenge es posarà en marxa una nova edició dels Concerts de Primavera, un cicle que s'organitza des de l'any 1992. Un any més, es combinaran actuacions de conjunts de renom amb jornades dedicades al punt de vista pedagògic i oportunitats per als alumnes de música per fer les primeres taules damunt dels escenaris. Seran tres mesos de recorregut per la història musical.

Aquest diumenge, a la sala d'actes del Casal de Cultura s'obrirà el foc. Un programa confeccionat amb famosos fragments de sarsuela donarà la benvinguda al nou cicle. Tres dies després, el dimecres 17 de març i en el mateix escenari, se celebrarà un concert pedagògic sota el títol Per què no música clàssica?, que es dedicarà fonamentalment a la figura de Grieg i els compositors escandinaus.

Una mica més endavant, el dissabte 27 de març, l'església de santa Maria la Major acollirà l'actuació del Quartet de Corda Costa i Llobera. Aquest concert, que començarà a partir de les vuit i mitja del vespre, coincidirà amb la lectura del pregó que donarà el sus a les celebracions de Setmana Santa.

Ja a l'abril, el diumenge dia 11 i també a santa Maria la Major, el cor de cambra Studium, dirigit per Carles Ponseti, posarà el seu granet d'arena als concerts de primavera. Una setmana més tard, el dia 18, el cicle tornarà al Casal de Cultura amb un concert interpretat pels professors de l'escola de música Antoni Torrandell de la vila. El mes d'abril es tancarà el diumenge 25 d'abril amb l'actuació del Jazz Cambra Trio. Armando Lorente (marimba i vibràfon), Antoni Miranda (guitarres) i Baltasar Clar (contrabaix) mostraran l'original fusió que practiquen entre la música de cambra i el jazz, amb temes mítics d'aquest estil musical i d'altres de propis. Serà a la sala d'actes del Casal de Cultura a partir de les 21 hores.

El diumenge dia 2 de maig serà la darrera jornada d'aquests Concerts de Primavera 1999. Per a l'ocasió, s'ha organitzat una actuació dels alumnes de l'escola Antoni Torrandell que posarà el colofó a la setena edició d'aquest cicle que cada any celebra Inca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris