cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Pelaires tancarà la celebració del XXX aniversari amb una exposició de Miró

«Cal ajudar en Pinya», digué l'artista quan s'assabentà de l'obertura de la sala

Una gran exposició de Joan Miró en el Centre Cultural Contemporani tancarà la programació del trentè aniversari de l'obertura de la Sala Pelaires, que, com ja va avançar en el seu moment Diari de Balears, té com a altres dues peces Chillida i Tàpies.

Josep Pinya, director de la galeria, vol tancar així el cicle de la celebració amb una mostra que recorda la vinculació que Miró tingué des del primer moment amb una galeria fonamental per a la introducció dels llenguatges estètics contemporanis en la Mallorca del darrer franquisme. Pinya, s'estotja amb molta cura els detalls de l'exposició, que donarà a conèixer en dies vinents.

«Cal ajudar en Pinya i la Pelaires. Treballem fort per treure la son, ja que aquí és ple de carallots que dormen. Hem de jugar fort per despertar tota aquesta gent». Lluís Permanyer recorda aquestes paraules de Joan Miró pronunciades en el moment de l'obertura de la Sala el 1968. Eren uns temps en què el gran artista era encara l'«home de na Pilar», llevat de per a «incondicionals com Pere A. Serra».

Gràcies a Miró, Josep Pinya entrà en contacte amb noms de la talla de Calder, Artigas i Tàpies i pogué relacionar-se amb les galeries Maeght de París i la Sala Gaspar de Barcelona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris