bruma
  • Màx: 20°
  • Mín: 17°
14°

La Simfònica calmà els infants

Famílies senceres ompliren l'Auditòrium per escoltar un complet concert de l'Orquestra

Un moment de l'actuació de la Simfònica d'ahir.

25-12-2016
La música va ser la veritable protagonista del matí d'ahir diumenge a Palma. L'Auditòrium del passeig marítim obrí les portes en una jornada assolellada per acollir les famílies que es disposaven a gaudir d'un dia de música clàssica de franc.

L'Ajuntament de Palma i la Fundació Pública de les Balears per a la Música havien organitzat un concert per a famílies per part de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears que començà a les onze del matí i que va atreure un nombrós públic.

Nodrits grups d'infants, pares i mares, canviaren l'esbarjo més habitual dels diumenges per un concert de franc que sorgeix amb la intenció de copsar un nou públic per a la Orquestra Simfònica i amb la vocació d'entretenir i mostrar que la música clàssica no és tan sols per a les elits.

El programa destriat per Salvador Brotons, el director de l'entitat va ser ben variat i va conjugar de manera simbiòtica peces més conegudes amb obres manco populars. El concert es va iniciar amb una selecció de la suite número 1 de l'obra Peer Gynt de Grieg. A continuació els músics executaren els moviments tercer i quart de la simfonia número 9 (la del nou món) d'Anton Dvorak.

A la represa, els músics optaren per començar amb una bellíssima selecció de fragments La bella dorment de Txaikovski, que va ser molt aplaudida. En aquesta segona part, a més a més dels executants habituals que constitueixen la formació clàssica de l'orquesta van sumar-s'hi els membres del cor dels amics de s'Òpera de Maó. L'ocasió així ho requeria perquè en aquesta segona part de concert Brotons "que va ser molt aplaudit per la seva característica impetuosa manera de dirigir la formació" havia inclòs peces en què es feia imprescindible l'execució vocal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris