cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

Manolo Hugué: un avantguardista clàssic

L'Espai Ses Voltes acull des de demà una mostra de 20 bronzes i set pintures de l'artista

Maternitat.

25-12-2016
La Sala d'Exposicions Temporals de Ses Voltes ha canviat notablement. Vint bronzes i set pintures de Manolo Hugué s'encarreguen de dotar-la d'un nou caràcter que podrà ser contemplat pels ciutadans de Palma a partir de demà diumenge, quan s'inauguri la mostra dedicada a l'escultor. Les obres estan datades entre el 1909 i el 1943, dos anys abans de la seva mort i pertanyen en la seva majoria a col·leccionistes particulars.

L'exposició ha estat produïda pel Casal Solleric i la Caixa d'Estalvis de Navarra i ja s'ha pogut veure a Pamplona i a la seu de la Fundació Picasso de Màlaga. Segons va explicar el director del Solleric i assessor cultural de l'Ajuntament de Palma, Lluís Socias, «aquesta nova exposició a ses Voltes continua amb la tònica establerta de recuperar obres dels artistes històrics d'aquest segle. En aquest cas ens tornam a trobar amb una exposició de petit format però amb molta de qualitat».

Socías també aprofità l'avinentesa per explicar els grans trets de l'art d'Hugué. «L'escultor va traslladar-se al París de principis de segle i va conèixer artistes com Picasso, Braque i Matisse que l'influïren molt. Allà va establir les relacions amb l'avantguarda a l'hora que es va fascinar per les essències egípcies i gregues. L'escultor es va estudiar tot el Louvre sencer i cercà una simbiosi perfecta entre l'art d'avantguarda i l'art clàssic que, a més a més va ser influït pel noucentisme. El resultat és un art propi i peculiar que situa Manolo Hugué en l'òrbita d'un Gargallo o Ferrant».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris