cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
16°

Els protagonistes del «Tenorio Mallorquí» s'ho passen d'allò més bé

Pere Estelrich i Joan Fageda.

25-12-2016J. Morey.

«Jo me mor!». No era ver. Tampoc no feia teatre. Era simplement una forma de xerrar. La periodista Lina Pons definia amb aquesta expressió el seu estat d'ànim, de morir-se de riure, en ple assaig d'El Tenorio Mallorquí o Ses Aventures d'en Vergueta i n'Amagacantons ahir en el Casal Balaguer. Lina Pons hi té un dels papers principals, fa de Tonina, la dona Inés original, i s'ho passava d'allò mes bé mentre feia l'escena del sofà amb el seu Tenori particular, en Vergueta, interpretat per un entregat Pere Estelrich. Per comprendre el caràcter de befa de l'obra només cal pensar que la famosa escena del sofà del Tenorio original és aquí una escena on en Tenori mallorquí només intenta impedir que segui la seva estimada perquè només frissa per estirar-s'hi.

«És la primera vegada que sent el text en veu alta i m'ha agradat molt», explicà als actors per un dia Gabriel Janer Manila, el responsable de l'adaptació del text original de Jordi Martí Rosselló, es Mascle Ros. El batle de Palma (que fa de batle); la regidora de Cultura, Carme Feliu (que fa de monja); la secretària del Parlament, Pilar Ferrer (amiga de na Tonina); i el president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir (que fa de criat), no faltaren a l'assaig d'ahir horabaixa i demostraren estar ja molt posats en el paper. El director del muntatge, Adolfo Díez, es mostrà satisfet amb el ritme de treball.

«No és veritat...», en Pere Estelrich recitava, na Pilar Ferrer reia i na Lina Pons intentava seguir el paper. Darrere seu la resta d'actors, el director, els responsables d'escenografia i vestuari (Pau Fornés i Bernat Pujol) s'ho passaven d'allò més bé. Tothom esperava ja els assaigs generals, l'emprovatura de vestuaris. En fi, que arribi el gran moment. Les representacions dels dies 14 i 15 d'abril al Teatre Municipal. A fora, a la porta del Casal, el xofer del senyor batle també esperava. No el moment de l'estrena sinó el moment que el batle acabàs l'assaig. Quin remei!

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris