cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
17°

La Setmana del Llibre en Català obre avui les portes esperant 15.000 visites

Perpinyà, Tarragona, Girona i Barcelona també inicien avui les seves fires

Gil, Pons i Feliu protagonitzaren la presentació de la Setmana del Llibre.

25-12-2016
25.000 llibres reposaven ahir tranquils a la Sala Corbada de l'Escorxador. Esperaven el moment en què a les deu del matí d'avui s'havien d'obrir les portes de la X edició de Setmana del Llibre en Català.

Organitzada pel Gremi de Llibreters i amb el patrocini del Consell Insular de Mallorca, i el suport del Govern balear i l'Ajuntament de Palma, la Setmana, que es desenvoluparà fins al 14 de març, acollirà més de quinze mil visitants i s'hi podran trobar obres editades per més de 300 editorials de Catalunya, València i les Balears.

El pressupost dels esdeveniments arriba als cinc milions de pessetes. Quatre els aporta el CIM, un el Govern balear i l'Ajuntament de Palma cedeix l'espai. El president del Gremi d'Editors de les Balears, Francesc Moll, explicà que «els estands s'han organitzat com si ens trobàssim en una gran llibreria per facilitar les consultes dels visitants. El llibre infantil i juvenil és una de les seccions més potenciades i nodrides de la setmana perquè aquest tipus de lectors és el nostre futur».

Damià Pons, president de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, destacà la importància que la fira de Palma coincideixi amb les que se celebren a Barcelona, Girona, Tarragona i Perpinyà, «perquè així es potencien respectivament l'una a les altres i l'afluència de públic i l'índex de vendes, que és el que importa, es pot veure incrementat. També esper que l'any que ve València se sumi a la iniciativa, ja que és la darrera gran capital que hi falta». Així mateix, Pons va aprofitar per destacar del programa d'actes tres activitats concretes, els homenatges a Jaume Fuster, Joan Brossa i Homar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris