cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 29°
35°

Fabricants de detergents llancen una campanya per estalviar energia i aigua

La preocupació pel medi ambient dóna el torn ara a la bugada. L'Institut Nacional de Consum, del Ministeri de Sanitat, i l'Associació d'Empreses de Detergents i de Productes de Neteja, Manteniment i Afins (ADELMA) posaren ahir en marxa una campanya per reduir l'impacte mediambiental de la rentada de roba. Es tracta de disminuir els residus dels envasos de detergent i de les substàncies alliberades de lenta biodegradabilitat, així com de l'estalvi d'aigua i energia basada en un canvi de mentalitat dels consumidors.

La recomanació de la Comissió Europea sobre pràctiques respectuoses amb el medi ambient aplicables als detergents per a la bugada ha arribat a l'Estat espanyol. Aquesta campanya té com a finalitat aconseguir per al 2001, respecte als valors del 1996, una reducció d'un 5 per cent en la quantitat d'energia gastada en cada rentada, d'un 10 per cent en el pes del detergent i del material utilitzat en els envasos, i d'un altre 10 per cent en la quantitat de components orgànics que siguin difícils d'eliminar en el medi ambient, anomentats també de lenta biodegradabilitat.

A l'Estat espanyol, els impulsors de la campanya sobre l'ús responsable de la màquina de fer bugada pretenen aconseguir que les aproximadament 11 milions de llars, que realitzen al voltant de 2.900 milions de rentades cada any amb una despesa en energia superior als 205.000 milions de pessetes, aconsegueixin reduir aquesta despesa en un 7 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris