cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 27°
33°

El sol i el cel blau saludaren la Diada

El genet d'Artà Benet Martínez va proclamar-se vencedor a la final de la cursa des cós

Per fi va brillar el sol. A la jornada d'ahir de celebracions de la Diada, a la fi es va poder veure un cel blau amb alguns núvols que no preveien pluja.

Com cada dia, a les deu del matí ja hi havia gent passejant pel mercat medieval de l'Hort del Rei i pel poblat corsari amb el qual s'havia ambientat el parc de la Mar.

Per a tots aquells que es trobaven a l'expectativa dels diferents actes que es desenvoluparien al passeig del Born i a l'avinguda d'Antoni Maura, la jornada s'estrenà amb la desfilada de la companyia de voluntaris de Palma, tots vestits amb uniformes d'època.

A poc a poc, l'ambient anava pujant de temperatura. Les grades habilitades per a deu mil persones anaven deixant menys espais buits.
Les onze del matí era l'hora prevista perquè començàs un dels actes més esperats durant els tres dies festius: la gran final de la cursa des cós. 61 genets i cavalls procedents de diferents poblacions de les Illes havien estat lluitant des de dissabte per guanyar-se una plaça a la darrera cursa. Només cinc d'ells ho havien aconseguit.

Antoni Melià de Maó, Simón Pérez de Capdepera, Miquel Gelabert de Manacor, Bernat Ramis de Costitx i Benet Martínez d'Artà, que partia com a favorit, eren els cinc finalistes. Acompanyats per una colla de xeremiers, varen fer una volta d'honor abans de preparar-se per a la sortida.

Finalment, i després d'una emocionant cursa, els pronòstics es varen fer bons i Benet Martínez va vèncer, amb un temps de 52 segons i 18 dècimes. El seguiren Bernat Ramis, Miquel Gelabert i Antoni Melià. Simón Pérez, que va patir una caiguda sense conseqüències greus, arribà el cinquè.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris