lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
18°

Joan Pau II agilita el procés de santificació de la mare Teresa

Ha hagut de modificar les lleis eclesiàstiques per iniciar més ràpidament el procés

El papa Joan Pau II atorgà una dispensa especial en les regles de l'Església Catòlica, que permetrà que s'iniciï més ràpidament el procés per a la santificació de la mare Teresa de Calculta, segons anuncià ahir el Vaticà.

Les regles eclesiàstiques estableixen que han de passar cinc anys després de la mort d'una persona perquè es pugui iniciar el procés burocràtic de la seva canonització. Un comunicat del Vaticà indicà que el papa ha prescindit d'aquesta regulació en el cas de la mare Teresa, que morí el 5 de setembre del 1997 i fou venerada per molts com una «santa vivent» gràcies al seu treball en favor dels pobres. Un mes després de la seva mort, el papa digué als periodistes que el procés de santedat de la guanyadora del premi Nobel de la Pau 1979 hauria de «seguir la via normal» i no rebria tracte especial.

Però el Vaticà assenyalà que el pontífex aprovà l'exempció dels reglaments normals, en resposta a una sèrie de sol·licituds de bisbes catòlics de diferents parts del món, entre ells l'arquebisbe de Calcuta, Henry Sebastian D'Souza.

Arran de la seva mort, devots de la mare Teresa, coneguda com «la santa dels desposseïts», pressionen el Vaticà perquè permeti que el procés de santificació avanci amb més rapidesa ja que, segons digueren, la seva naturalesa santa és clara per a molts en tot el món. Quan era viva, moltes figures mundials, entre elles la princesa Diana, desenvoluparen una càlida afinitat amb la monja. En el passat, els processos de santedat han necessitat dècades i fins i tot segles perquè es compleixin.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris