muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Lleonard Muntaner inaugura Espill amb el noticiari de Perellós de Pacs

Amb aquest títol arranca una nova col·lecció de texts documentals

71468

El noticiari ha estat transcrit per J.Albertí i R.Rosselló

Noticiari d'una casa noble mallorquina (1539-1576) és el títol amb el qual l'editor Lleonard Muntaner ha fet realitat el que «d'ençà de temps gloriosos duia entre cella i cella». Es tracta de la col·lecció Espill, nou espai que acollirà manuscrits i documents històrics habitualment relegats a l'oblit.

En paraules del mateix Muntaner, que es delecta al pròleg d'aquesta primera publicació, «Espill vol donar a conèixer algunes de les fonts més curioses de la nostra història i, per fer-ho així, hi barrejarem manuscrits i impresos, qualsevol sigui el segle i la temàtica de què tractin».

«Tant és així que la col·lecció, orientada tant al públic general com a historiadors i erudits, preveu una línia eclèctica des del primer moment. La primera entrega és aquest Noticiari d'una casa noble mallorquina, títol sota el qual s'incriu el noticiari de Perellós de Pacs.

L'interès d'aquest text, que ha estat transcrit i estudiat per Jaume Albertí i Ramon Rosselló, rau en el fet que permet «reflexionar sobre múltiples aspectes del dia a dia en el si d'una família de nobles», entre els quals es troben notes sobre la política, la societat i els costums de mitjans del segle XVI.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris