nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El prefix dels telèfons nous de les Balears serà el 871

L'entrada en el mercat de nous operadors propicia el canvi

Els números nous de telèfon de diverses províncies, entre les quals hi ha les Balears, començaran per 8 i no per 9, segons una resolució de la Secretaria General de Comunicacions del Ministeri de Foment. Aquest canvi es fa a petició de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions, responsable de l'assignació de recursos públics de numeració a les operadores, davant l'escassesa de recursos públics existents en algunes províncies i la forta demanda esperada com a conseqüència de l'entrada en el mercat de nous operadors.

Així, per exemple, els números que es concedeixin per a noves línies a les Balears, que actualment comencen pels dígits 971, ho faran ara per 871. No obstant això, els números actuals romandran invariables.

Les províncies afectades per la nova numeració i també pels prefixos que s'assignaran són: Múrcia, 868; la Corunya, 881; Santa Cruz de Tenerife, 822; Girona, 872; Saragossa, 876; les Balears, 871; Cadis, 856; Navarra, 848; Las Palmas, 828; Tarragona, 877; Pontevedra, 886; Granada, 858; Badajoz, 824; Guipúscoa, 843; Lleida, 873.

La mateixa ordre recull la possibilitat d'assignació de nous números a Madrid, Barcelona i València, que no canvien el prefix (els dos primers dígits), però que prenen un tercer dígit nou. D'aquesta manera, els nous números de Barcelona començaran per l'indicatiu 931 i a València, pel 960. El fet que només es canviï un tercer dígit respon a l'alliberament d'espai que s'ha produït en aquestes províncies arran del canvi en la numeració dels mòbils, que comencen ara per 6 en lloc de per 9 com fa uns mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris