algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Breus

• ART

Pere A. Serra ingessa a l'Acadèmia Pere A. Serra, president-editor de Diari de Balears, ingressà dilluns a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando com a acadèmic corresponent. Aquesta distinció li va ser atorgada el desembre passat com a reconeixement a la seva tasca en favor de l'art. Serra va ser presentat pels acadèmics Juan de Àvalos, José Luis Sánchez i Julián López Hernández. Entre altres mèrits, es destacà la seva faceta com a col·leccionista d'art; l'edició de l'Enciclopèdia de la Pintura i l'Escultura de les Balears, i l'impuls al futur Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. DdB.

• LITERATURA

Homenatge a Alberti El poeta Rafael Alberti, de 96 anys, rebé ahir un homenatge a la seva obra i a la seva persona a la Universitat de Cadis. Poetes convidats com Juan Manuel González, darrer premi Rafael Alberti de poesia, Pablo García Baena, i el darrer premi Nobel de Literatura, José Samarago, llegiren poemes que a Alberti li hauria agradat sentir. El poeta, que gaudeix d'un bon estat de salut encara que d'acord amb la seva edat, no assistí a l'acte. Patrimoni Nacional, la Fundació El Monte i la Universitat de Salamanca han estat els organitzadors d'aquest acte, ideat pel jurat del premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana que, després de decidir-ho el 1998, va veure la necessitat d'aquest homenatge institucional i artístic, al qual van assistir prop de 300 persones. L'acte es desenvolupà a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de Cadis, de la que Rafael Alberti és doctor honoris causa. EFE.

• GUARDONS

Premi de Literatura Juvenil Laura Gallego i Luchy Núñez resultaren ahir guanyadores de la XXI edició del Premi de Literatura Infantil Vaixell de Vapor i «Gran Angular», respectivament, ambdós guardons convocats per la Fundació Santamaría de l'editorial S.M. La valenciana Laura Gallego, estudiant de Filosofia i Lletres de 21 anys, rebé el primer Premi de Vaixell de Vapor, dotat amb tres milions de pessetes, pel llibre Finis Mundi, història fantàstica emmarcada a la França de fa 1.000 anys. D'altra banda, l'escriptora Luchy Núñez, periodista i llicenciada en Filosofia Hispànica, guanyà els dos milions de Gran Angular amb La historia del mísil. EFE.

• PATRIMONI

Tancament de la catedral de Burgos La catedral de Burgos tancà ahir, durant trenta-sis hores, les seves portes al públic per primera vegada a la història, amb la finalitat de realitzar les tasques de desinfectació als retaules de dues de les seves capelles, les de Santa Anna i Sant Enric. Les tasques de desinfectació, que mantindran tancada la catedral fins dissabte al matí, són prèvies a la restauració d'ambdós retaules i de les capelles que els acullen. EPR.

• INSTITUCIONS

Quebec i Catalunya El viceministre de Cultura del Quebec, Adélard Guillemette, declarà ahir a Barcelona que «els governs quebequès i català tenen en comú que són dos pobles que protegeixen el seu patrimoni lingüístic». Guillemette féu aquestes declaracions en el transcurs de la presentació de l'exposició El cos, la llengua, les paraules, la pell. Artistes contemporanis del Quebec, que es pot visitar des d'ahir al Centre d'Art Santa Mónica de Barcelona. L'exposició s'emmarca en l'intercanvi cultural Quebec a Catalunya, promogut conjuntament per la Generalitat i el govern del país nord-americà. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris