muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Vaticà afirma que les catacumbes no varen servir de refugi als cristians

La creença va començar a estendre's entre els segles XVI i XVII

La creença comuna segons la qual els primers cristians es refugiaven en les catacumbes ha estat definitivament rebutjada pel primer llibre sobre aquests llocs oficialment autoritzat pel Vaticà, que fou presentat ahir a Roma.

«La curiosa creença segons la qual les catacumbes serviren als primers cristians de lloc d'habitacle o de refugi en l'època de les persecucions començà a estendre's entre els segles XVI i XVII, afirma el llibre, titulat Les catacumbes cristianes de Roma.

«Aquesta llegenda va ser alimentada, entre altres coses, per una falsa interpretació de certs texts antics en què s'afirma que alguns papes havien passat estades «en els cementeris» (paraula que en el seu origen grec significa dormitori), i de les cròniques sobre la mort del papa Sixt II, mort amb els seus diaques en la zona de la catacumba de Sant Calixt», segons s'explica en el llibre, publicat en diverses llengües per l'editorial alemanya Schell i Steiner que ha comptat amb el vistiplau del Vaticà.

«La veritat és que les catacumbes varen ser exclusivament zones funeràries en què eren enterrats els membres de les primeres comunitats cristianes», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris